دبیر ستاد هدفمندی یارانهها از آغاز روند عملیاتی حذف پردرآمدها از فهرست یارانهبگیران خبر داد و گفت: فرم خودانصرافی خانوارهای پردرآمد از دریافت یارانه نقدی، از دیروز در استانها توزیع شده و قرار است استانداران و فرمانداران با دعوت از این گروه، مذاکراتی را با آنها انجام دهند. به گفته محمدرضا فرزین، اسامی چهار میلیون نفر از پردرآمدها آماده شده است و اسامی مابقی نیز به تدریج برای استانداران و فرمانداران ارسال میشود.
دبیر ستاد هدفمندی یارانهها از آغاز ارسال فرمهای خودانصرافی از دیروز خبر داد
دعوت پردرآمدها به مذاکره یارانهای
اصلاح قیمتها در فاز دوم هدفمندی روی همان سبد فاز اول اجرا میشود
دنیایاقتصاد- دبیر ستاد هدفمندی یارانهها از آغاز روند عملیاتی حذف پردرآمدها از فهرست یارانه بگیران خبر داده است. محمدرضا فرزین میگوید فرم خودانصرافی خانوارهای پردرآمد برای دریافت نکردن یارانه نقدی، از دیروز در استانها توزیع شده و قرار است استانداران و فرمانداران با دعوت از پردرآمدها مذاکراتی را با آنها انجام دهند.
آن طور که معاون وزیر اقتصاد گفته است، اسامی چهار میلیون پردرآمد آماده شده است و اسامی مابقی به تدریج به استانداران و فرمانداران ارسال میشود.
فرزین درباره فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز گفته است که در این فاز، دقیقا همان خدمات و کالاهای موجود در سبد مرحله اول، اصلاح قیمت میشود و مورد دیگری به آنها اضافه نخواهد شد.
با این سخنان فرزین، به نظر میرسد عملیات حذف یارانه 10 میلیون نفر از افرادی که دولت معتقد است درآمدی بالای سه میلیون تومان در ماه دارند، آغاز شده باشد. اتفاقی که جرقه نخستش حدود دو ماه قبل و از سوی محمود احمدینژاد، رییسجمهور زده شد. آنجا که او در حاشیه دیدار چهره به چهره با مردم شرق تهران گفت: وقتش رسیده کسانی که توانمند هستند کمک کنند تا با انصراف از دریافت یارانه نقدی، این مبلغ در زندگی خانوادههای دیگر تحول ایجاد کند. بر همین اساس قصد داریم با کسانی که توانمند هستند، مکاتبه کرده و از آنها بخواهیم از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند تا بتوانیم همین مبلغ را در خانوادههایی با سطح اقتصادی پایینتر توزیع کنیم.
حالا هم اگرچه هنوز تکلیف زمان اجرای فاز دوم هدفمندی مشخص نشده و سخنگوی اقتصادی دولت اخیرا تاکید کرده که تنها یک ساعت قبل از اجرای این فاز، خبرش به مردم اعلام خواهد شد، به نظر میرسد روند حذف پردرآمدها از فهرست یارانه بگیران به طور جدی آغاز شده است.
توزیع فرمهای خودانصرافی
آنگونه که ایرنا گزارش داده است، معاون وزیر اقتصاد در حاشیه نشست تشریح نتایج طرح تحول اقتصادی و فضای سرمایهگذاری خارجی از توزیع فرم خودانصرافی خانوارهای پردرآمد برای دریافت نکردن یارانه نقدی در استانها طی دیروز و امروز خبر داد.
محمدرضا فرزین با تاکید بر اینکه 10 میلیون پردرآمد مجبور به انصراف از دریافت یارانه نیستند، گفت: با وجود توضیحاتی در خصوص خودانصرافی ارائه شده، اما نگرانیهایی را در برخی از آحاد جامعه ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بخش عمده کار بر دوش فرمانداریها و استانداریها است و قرار است استانداران و فرمانداران در هفته جاری این کار را آغاز کنند. فرزین با بیان اینکه مقرر شده است استانداران و فرمانداران با دعوت از این افراد مذاکراتی را با آنها انجام دهند، افزود: همچنین در این مرحله اسامی چهار میلیون نفر پردرآمد آماده شده است و اسامی مابقی بهتدریج برای استانداران و فرمانداران ارسال میشود.
فرزین خانوارهای با درآمد بالای 30 میلیون ریال (3 میلیون تومان) در ماه را جزو خانوارهای پردرآمد عنوان کرد و افزود: اما روش شناسایی مبنی بر خوداظهاری است و فرد میتواند خود دراین زمینه اقدام کند.
سبد اصلاحی فاز دوم؛ مشابه فاز اول
دبیر ستاد هدفمندی یارانهها همچنین گفت: در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها، سبد اصلاحی قیمت همانند مرحله اول است و مورد دیگری اضافه نمیشود.
فرزین با بیان اینکه در خصوص اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانهها در حال برنامهریزی هستیم، گفت: دولت در این خصوص در حال کسب آمادگیهای لازم است.
وی بدون اعلام زمان اجرای این مرحله، افزود: برای اصلاح نرخ بنزین و سایر حاملهای انرژی سناریوهای متفاوتی وجود دارد، اما هیچ کدام نهایی نشده و اعدادی که تاکنون اعلام شده، شایعه است.
رصد روزانه وضعیت ارز
فرزین همچنین از برگزاری جلساتی به صورت روزانه برای رصد وضعیت ارزی کشور خبر داد و گفت: علاوه بر این، هیاتی با حضور پنج وزیر به صورت هفتگی سه جلسه برگزار میکنند و در حال رفع معضلات در این زمینه هستیم.
وی در خصوص تفاوت نرخ بازار معاملات غیررسمی ارز با نرخ مرجع پس از تک نرخی شدن ارز، اظهار کرد: هدف دولت این است که تمام نیاز واردات کشور را از طریق ارزی که از سوی بانک مرکزی به عنوان نرخ ارز مرجع اعلام شده، تامین کند.
فرزین با بیان آنکه البته مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، افزود: بخشی از بازرگانان تاکنون برای رفع این مشکل مراجعاتی داشتهاند، اما هنوز در فرآیند انتقال ، ثبت سفارش و گشایش اعتبار مشکلاتی وجود دارد.
وی با بیان آنکه برخی از مشکلات ناشی از انتقال پول است، گفت: بخشی دیگر نیز به دلیل ورود به نظام جدید (پس از تک نرخی شدن) است و به همین دلیل معضلات هنوز وجود دارد. فرزین گفت: در حال مدیریت مشکلات مربوط به ارز هستیم و امیدواریم که بتوانیم آنها را حل کنیم.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی ، هر گونه نیاز کالا و خدمات با ارز مرجع تامین میشود؛ بنابر این باید این سیستم در کشور عملیاتی شود و تمام افرادی که نیازهای ارزی دارند، میتوانند از این طریق تامین مالی شوند. همچنین ارز مناسبی در اختیار بانکها برای گشایش اعتبار و ثبت سفارش در سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است.
فرزین گفت: بر اساس اعلام معاونت ارزی بانک مرکزی، ارزی که هفته گذشته در اختیار بانکها قرار گرفته است، قابل مقایسه با سایر هفتههای مشابه نیست.
نام پول ملی جدید فعلا «الف» است
سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی در خصوص لایحه حذف چهار صفر از پول ملی هم گفت: شورای اقتصاد، اصلاح مورد نظر خود را در خصوص لایحه پیشنهادی حذف چهار صفر از پول ملی انجام داده است.
وی گفت: لایحه پیشنهادی تهیه شده در بانک مرکزی، در کارگروه طرح تحول مطرح و نظرهای اصلاحی اعمال شد، سپس در شورای اقتصاد نیز اصلاحاتی صورت گرفت و از آنجایی که مصوبه شورای اقتصاد مصوبه دولت محسوب میشود، باید در مرحله بعدی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.
به گفته معاون وزیر اقتصاد، امور مربوط به این لایحه در شورای اقتصاد پایان یافته است، اما به طور قطع در مجلس بعدی بررسی خواهد شد. فرزین با بیان اینکه اسامی پیشنهادی زیادی برای تغییر نام پول ملی دریافت شده است، افزود: هنوز نام پول ملی مشخص نشده است و در لایحه پیشنهادی از واژه «الف» به جای آن استفاده کردهایم تا درباره نام پول، مراجع ذیربط تصمیم بگیرند.
کلمات کلیدی: هدفمندی یارانه ها